Rechter geeft Stam gelijk in conflict over bouwplan Gedempte Gracht Schagen

Dit bericht is 107 keer gelezen

SCHAGEN –  Schagen Projectontwikkeling had geen overeenkomst met vader en zoon Stam van de Gedempte Gracht in Schagen over het bouwplan voor de voormalige bakkerszaak aan de Gedempte Gracht 54. Dat heeft de Alkmaarse rechter L. Saarloos donderdag in kort geding bepaald.

De projectontwikkelaar sleepte Stam voor de rechter, omdat ze van mening was dat er een heldere samenwerkingsovereenkomst lag met Stam over de ontwikkeling van de drie panden (de vroegere bakkerszaak en twee panden van Stam). In de zomer van 2019 zou een ontwikkelaar samen met een makelaar met zoon Willem Jan Stam hebben gesproken over zijn medewerking aan de plannen.

Lees ook: Heftig conflict over bouwplan Gedempte Gracht Schagen

Stam bevestigde dat twee weken geleden tijdens de behandeling van het geding. Volgens hem heeft hij er toen uitdrukkelijk bij gezegd dat hij maximaal 150.000 euro in het project zou steken. Hij zou voor zijn bijdrage twee appartementen opgeleverd krijgen, aldus Stam.

Groot was dan ook zijn verbazing dat hij naderhand een offerte kreeg voorgeschoteld waar een bedrag van 570.000 euro op stond. Vader en zoon Stam besloten zich daarop terug te trekken uit het project.

De projectontwikkelaar stelde tijdens het geding dat Stam onrechtmatig is afgehaakt. Vader en zoon zouden zich aan de overeenkomst moeten houden. Maar rechter Saarloos is van mening dat nergens uit blijkt dat er een overeenkomst was. Hij stelt in zijn vonnis dat partijen het in elk geval sterk oneens waren over de prijs waarvoor Stam zou meedoen aan het bouwplan.

Ook de eis van de ontwikkelaar dat Stam moet terugkeren aan de onderhandelingstafel is door de rechter afgewezen. Ook op alle andere punten hebben vader en zoon de rechtszaak glansrijk gewonnen.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: