Rechter geeft Action ongelijk in ontslag winkelmedewerkster die haar vader korting gaf

ZWAAGDIJK-OOST – De verkoopster van de Action in Zwaagdijk-Oost had niet mogen worden ontslagen omdat zij haar vader personeelskorting gaf toen deze iets kwam kopen in de winkel.

Afgelopen 16 maart werd de vrouw op staande voet ontslagen toen bleek dat zij, na een kascontrole, aan haar vader deze korting had gegeven. De vader van de verkoopster kwam in februari o.a. motorolie en ruitenwisservloeistof kopen. Action voert een zero tolerance beleid als het gaat om fraude door personeel.

De vrouw wilde haar vader de korting geven en vroeg de bedrijfsleider om advies, maar deze kwam niet naar haar toe waarna ze toch haar vader de 15% personeelskorting gaf. Hierop werd de vrouw op staande voet ontslagen.

Dit is nu door de rechtbank teruggedraaid, ondanks dat Action erg streng is voor haar eigen personeel is op staande voet ontslag om een bedrag van 1,63 euro wel erg hard vond de rechter. Action moet de vrouw nu haar bruto salaris tot eind juni betalen plus de wettelijke rente. De vrouw werkt niet meer voor Action omdat haar contract eind juni afliep. Action is ook veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten.

Loading