Rechtbank gelooft niets van verklaring notoire inbreker uit Enkhuizen

Dit bericht is 220 keer gelezen

ENKHUIZEN – De Alkmaarse rechtbank heeft de 36-jarige Chaddy A. uit Enkhuizen veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 3 voorwaardelijk wegens inbraak en heling. Wel sprak de rechtbank A. vrij van de heling van een aantal gestolen voorwerpen die bij hem in de berging waren gevonden. Omdat het slot van de opslag geforceerd was, en daardoor iedereen toegang had tot de ruimte kon de Alkmaarse rechtbank niet met zekerheid vaststellen dat A. weet had van een deel van de gestolen voorwerpen die daar lagen.

Daarmee schuift de Alkmaarse rechtbank de opvallende verklaring van A. terzijde voor zijn aanwezigheid in een woning in Venhuizen. Justitie meende dat de Enkhuizenaar daar met een inbraak bezig was, maar tijdens de behandeling van zijn zaak stelde A. dat hij onder de indruk was dat de woning leeg stond. Zijn dochter was daarom van plan om er een feestje te geven met Halloween, dus de 36-jarige verdachte was van tevoren de woning gaan bekijken.

Het gestolen kistje dat bij hem werd aangetroffen, zei A. in de tuin te hebben gevonden en daarom te hebben meegenomen. Het huis stond inderdaad al een tijd leeg, maar was eigendom van een ouder echtpaar die daar nog spullen hadden staan. De gevangenisstraf voor A. viel lager uit dan de strafeis van justitie, omdat de rechtbank minder feiten bewezen heeft geacht. Het Openbaar Ministerie had oorspronkelijk 18 maanden cel geëist.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *