Share

Rechtbank Almelo heft voorlopige hechtenis 3 verdachten moord Enschede op

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft woensdagochtend de voorlopige schorsing van 3 verdachten in de viervoudige moordzaak Enschede, beter bekent onder de naam ‘Litouwen’ vanwege de herkomst van de slachtoffers en verdachten. 

Arie van D. (74) en zijn zoon Dennis van D.(34), en Zizi W.(39) zijn vanaf vandaag niet meer in voorlopige hechtenis, de rechtbank zag niet genoeg gronden om het drietal nog langer vast te houden. De voorlopige hechtenis van Dennis van D. is geschorst van de overige twee is deze opgeheven.

De volgende pro formazitting is op 3 juli aanstaande, de inhoudelijke zitting staat op de agenda voor in het najaar van 2020. Het OM. verdenkt de verdachten van medeplichtigheid aan moord omdat zij volgens het OM. de wapens waarmee de 4 mannen op brute wijze zouden zijn vermoord.

De drie hoofdverdachten, Camil A. en zijn zoons Dejan A. en Denis A. blijven in voorlopige hechtenis tot de inhoudelijke zaak begint. Het verzoek om ook Camil A. vanwege zijn leeftijd vrij te laten wees de rechtbank af.

De drie mannen zouden de vier vermoorde mannen van dichtbij hebben doodgeschoten.

Heeft u dit ook al gelezen?