Rechtbank Alkmaar spreekt mogelijke dader misbruikzaak vrij

WIERINGERWAARD – De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag een 56-jarige man uit het Drentse Nieuw-Buinen vrijgesproken van het seksueel misbruiken van een jong meisje in Wieringerwaard. Hoewel de rechtbank de verklaringen van het slachtoffer ‘in hoge mate betrouwbaar acht’, is er onvoldoende wettig bewijs om de man te veroordelen. Naast verklaringen van het slachtoffer moet er ook steunbewijs zijn. Dat is er in deze zaak niet, stelt de rechtbank in het vonnis. De officier van justitie had om dezelfde reden ook vrijspraak geëist.

Het verstandelijk beperkte meisje kwam toen zij tussen de 7 en 10 jaar oud was regelmatig bij haar achterbuurman over de vloer. Dat zou zijn gebeurd in de jaren 2012 tot en met 2014. De man woonde toen in Wieringerwaard.

In april vorig jaar stapte het meisje naar haar moeder met het verhaal dat de man haar seksueel had misbruikt. Ze werd verhoord door gespecialiseerde zedenrechercheurs. Een deskundige noemde haar verklaring tijdens dat verhoor authentiek en geloofwaardig.

Lees ook: Openbaar Ministerie eist vrijspraak misbruikzaak Wieringerwaard

De verdachte heeft steeds ontkend. De rechtbank vindt dat hij vaag en merkwaardig antwoordde op vragen van de politie over het misbruik, maar heeft geen steunbewijs gevonden in zijn verklaringen.

Loading