Share

Pools inbrekersechtpaar hoort celstraffen eisen

ALKMAAR – Przem S. zijn vriendin Amanda A. moesten zich dinsdagochtend verantwoorden voor een grote hoeveelheid inbraken, diefstallen en de Amanda A. moet zich daarbij ook verantwoorden voor grootschalige heling.

In een periode van 1 januari 2015 t/m 30 april 2015 hebben beide echtlieden ingebroken in schuren, sportcomplexen en woningen en daarbij een grote hoeveelheid gereedschappen, fietsen en andere spullen buitgemaakt. Bij sommige inbraken ging dit gepaard met geweld om zo binnen te komen.

Na een tip van de zus van de man viel de politie een woning aan de Hoeker in Wieringerwerf binnen en vonden daar een enorme hoeveelheid gestolen spullen.  De man en vrouw werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. In eerste instantie ontkenden de man en vrouw de diefstal van de fietsen, ‘die hebben wij gevonden langs de weg’, was hun verhaal maar daar kwamen ze later op terug en bekenden alles te hebben gestolen, waarbij de vrouw ook de heling bekende.

De inbraken en diefstallen zijn gepleegd in o.a. Abbekerk, Sijbekarspel, Oosthuizen, Sint Maartensbrug, Benningbroek, Schagen, Kornhorn (Groningen), Slootdorp, Hippolytushoef en Schagerbrug. De door diefstal afkomstige goederen werden door de politie in beslag genomen en later teruggegeven aan de eigenaren, sommige goederen waren (zwaar) beschadigd en onbruikbaar geworden.

De man is geen onbekende van justitie, eerder kreeg de man al 2 weken cel vanwege een diefstal/inbraak. De vrouw heeft geen strafblad.

De Officier van Justitie vond de gepleegde misdrijven te zwaar om een taakstraf of een voorwaardelijke straf te eisen, en eiste voor de man een onvoorwaardelijke celstraf van 9 maanden en voor de vrouw een onvoorwaardelijke celstraf van 2 maanden.

Verder moet de man een schadevergoeding aan 1 van de benadeelden betalen van 75 euro.

Heeft u dit ook al gelezen?