Share

Politie Amsterdam zet weer politiemedewerker op non actief

De Amsterdamse politie heeft woensdag 23 oktober een politiemedewerker op non actief gesteld. De politiemedewerker staat onder verdenking van het schenden van ambtsgeheim en computervredebreuk. 

Er is een onderzoek naar de politiemedewerker ingesteld onder leiding van de Officier van Justitie samen met het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam. Het is al de zoveelste politiemedewerker die op non actief wordt gesteld na een integriteitsonderzoek.

Integriteit heel belangrijk voor de politie

Integriteit gaat over vertrouwen. Het vertrouwen van de samenleving is essentieel voor de legitimiteit van de politie. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat wij als organisatie – die over bevoegdheden beschikt waarmee we ingrijpend in de levens van mensen kunnen ingrijpen – integer zijn en handelen. Integriteit gaat ook over vertrouwen in je eigen mensen en dat zij de juiste dingen doen. Dat je elkaar aanspreekt bijvoorbeeld, als je iets geks ziet of hoort. Of dat je elkaar helpt op het moment dat iemand hulp nodig heeft. Want politiewerk is ook gewoon mensenwerk.

Heeft u dit ook al gelezen?