Polder Hofje vecht torenhoge boete Hollands Kroon aan bij bestuursrechter

Dit bericht is 128 keer gelezen

Wooncomplex het Polder Hofje uit Anna Paulowna heeft dinsdag bij de rechtbank in Haarlem aangevochten dat het ruim 30.000 euro schade moet betalen aan de vroegere buurman Deken. Oprichtster Jennifer Hofmeijer van het complex zei tijdens de rechtszaak de schadeclaim dieptriest te vinden.

In het Polder Hofje wonen sinds 2017 meer dan twintig senioren van 55 jaar en ouder. Buurman Deken diende bij de gemeente Hollands Kroon een schadeclaim in, omdat zijn perceel aan de Molenvaart door de bouw van het complex flink in waarde zou zijn gedaald.

Toen Deken nog eigenaar was, is de bestemming van het perceel plus opstal gewijzigd van bedrijven in wonen. Het perceel is bijna een jaar geleden verkocht. Hollands Kroon blijft er echter bij dat het Polder Hofje alsnog planschade moet betalen aan Deken.

Hofmeijer zei dat tijdens de rechtszaak zeer onrechtvaardig te vinden. Zij verklaarde volop te hebben overlegd met Deken en dat zijn claim daarna voelde als een dolsteek in haar rug. De vrouw zei te begrijpen dat het Deken om geld gaat, maar de manier waarop vond zij niet door de beugel kunnen. Zij begreep ook niet dat Hollands Kroon daar zo maar in mee gaat.

De raadsman van Jennifer Hofmeijer voerde tal van punten aan waarom de gemeente in het ongelijk zou moeten worden gesteld. De gemeente weersprak de kritiek van het Polder Hofje.

De rechtbank moet uiteindelijk de knoop doorhakken over de schadeclaim. De uitspraak in de rechtszaak is uiterlijk op 8 maart.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: