Oud-militair alsnog bestraft voor dodelijk verkeersongeval

De militaire kamer van de rechtbank veroordeelt een 29-jarige ex-militair uit Almere voor het veroorzaken van dodelijk verkeersongeval op 10 september 2015 in Duitsland. De man krijgt een werkstraf van 216 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.

De militaire kamer oordeelt dat de man onvoldoende anticipeerde op de verkeerssituatie, onvoldoende op de weg lette en te laat reageerde, waardoor hij met zijn militaire vrachtauto is gebotst op een auto die voor hem in een file stond. Hierdoor overleed 1 van inzittenden van de auto. Daarnaast raakten 2 mensen gewond.

Forse overschrijding redelijke termijn

De officier eiste dat de man veroordeeld zou worden tot een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van 1 jaar. Volgens de militaire kamer zouden de ernstige gevolgen van het ongeval en de opeenstapeling van nalatigheden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en rijontzegging rechtvaardigen. Maar het feit vond inmiddels bijna 3 jaar geleden plaats en de ex-militair heeft zich in de tussentijd niet opnieuw schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Daarom vindt de militaire kamer de opgelegde straf passend.

Loading