Share

Opperdoezer Enrico L. (32), poging tot doodslag tijdens kermis Schagen

OPPERDOES – Op vrijdag 13 maart 2019 werd de strafzaak tegen Enrico L. (23 jaar), afkomstig uit Opperdoes, pro form behandeld. Op 22 juni 2019 heeft hij geprobeerd om iemand in Schagen om het leven te brengen. Dit deed hij door een mes in de hartstreek van het slachtoffer te steken. Enrico L. is poging tot doodslag ten laste gelegd.

Recentelijk zijn meerdere rapporten opgesteld. Eentje daarvan bevat de bevindingen van een forensisch arts. In de andere rapporten, afkomstig van de psycholoog en psychiater, is te lezen dat beide deskundigen tbs adviseren. Dit al dan niet met dwangverpleging. Ook de reclassering adviseert oplegging van tbs met dwangverpleging.

Op donderdag 23 april 2019 wordt de zaak verder behandeld. Hiervoor is 180 minuten uitgetrokken. De psycholoog en psychiater hebben toegezegd aanwezig te zullen zijn. De verdachte heeft aan zijn advocaat laten weten dat hij graag wil dat de zaak dan eindelijk inhoudelijk wordt behandeld. Inhoudelijke behandeling op een eerder moment was niet mogelijk, omdat de reclassering nog geen rapport had opgesteld.

Heeft u dit ook al gelezen?