Opperdoezer blijft vastzitten voor steekpartij op kermis Schagen

OPPERDOES/SCHAGEN – De 22-jarige Enrico L. uit Opperdoes blijft in de cel, omdat hij 22 juni op de kermis in Schagen een 20-jarige inwoner van Anna Paulowna met een mes heeft gestoken. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar dinsdag besloten. De strafzaak tegen de Opperdoezer wordt 21 januari volgend jaar inhoudelijk behandeld.

De aanleiding voor de steekpartij blijft vooralsnog onduidelijk. De verdachte en het slachtoffer waren in het verleden vrienden. L. zei dinsdag dat het beslist niet zijn bedoeling was om het slachtoffer iets aan te doen. ,,Het spijt me heel erg.”

De politie kreeg op 22 juni midden in de nacht een melding dat zich een ernstig incident had voorgedaan in de Nieuwstraat in Schagen. In de straat werd naderhand het 20-jarige slachtoffer uit Anna Paulowna aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar en had een steekwond in zijn borst. De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens Justitie is het slachtoffer in zijn hartstreek geraakt. Zij heeft Enrico L. poging tot doodslag ten laste gelegd.

De strafzaak kon dinsdag niet inhoudelijk worden behandeld, omdat het onderzoek nog niet klaar is. Er worden nog meerdere getuigen gehoord en ook het persoonlijkheidsonderzoek naar de verdachte laat nog op zich wachten. Vlak voor kerst volgt een nieuwe pro forma zitting, waarna de inhoudelijke behandeling 21 januari 2020 is.

Loading