Openbaar Ministerie wil jeugdige traangasgooiers school Grootebroek vervolgen

GROOTEBROEK – Van de drie jongeren die werden verdacht van het verspreiden van traangas in een schoolgebouw in Grootebroek zijn er twee uitgenodigd voor een zitting van het Openbaar Ministerie.

Dat laat een woordvoerder van het OM aan NH Nieuws weten. De derde verdachte wordt niet vervolgd, de zaak tegen hem is geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Op de bewuste dag, 28 juni dit jaar, werd er rond 11.00 uur een stof met een penetrante geur door het gebouw van het Martinuscollege verspreid. Zo’n dertig leerlingen en docenten kregen last van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid. Eén leerlinge moest zich zelfs laten behandelen in het ziekenhuis.

Lees ook: Jongen aangehouden voor betrokkenheid bij spuiten stof in school Grootebroek

Al snel bleek het om traangas te gaan, waarna een 14-jarige scholier werd aangehouden voor betrokkenheid. Een dag later werden er nog twee leerlingen van de school aangehouden. Dat betroffen een 14-jarige jongen uit Stede Broec en een 16-jarige jongen uit Enkhuizen.

Directeur Van Bergeijk van het Martinus College liet eerder al aan NH Nieuws weten dat indien de leerlingen schuldig worden bevonden, zij niet langer welkom zijn op de school.

Lees ook: Ouders en leerlingen bezorgd na spuiten onbekend gas in school

De zaak dient op 31 oktober achter gesloten deuren. De jongens hoeven zich niet voor de rechter te verantwoorden, maar voor het OM. Justitie heeft besloten een schikkingsvoorstel te doen. Als ze het voorstel niet accepteren, kan dat betekenen dat ze zich in een later stadium alsnog voor de rechter moeten verantwoorden.

Hier deden wij de live verslaggeving via NH Radio. 

Loading