Share

Openbaar Ministerie wil frauderende tandarts uit Zeist achter slot en grendel

Als het aan het openbaar ministerie ligt verdwijnt de 74-jarige Friso S. uit Zeist voor 9 maanden achter de tralies en moet daarnaast ook een boete van 100.000 euro betalen vanwege jarenlange belastingontduiking en witwassen van bijna 2 miljoen euro. De zaak kwam aan het rollen toen de belastingdienst een onderzoek naar de man startte naar de vele betalingen die de man deed met een creditcard van een bank uit Andorra. Daarnaast deed de man geen opgave van zijn buitenlands vermogen en ook gaf S. zijn werkzaamheden in Nederland niet op aan de belastingdienst.

S. heeft volgens de FIOD de belastingdienst voor zeker 469.480 euro benadeeld. De man werkte als tandarts en heeft in de periode 2009-2014 voor ruim 1 miljoen euro gefactureerd aan diverse Nederlandse tandartspraktijken waarbij zij de opdracht kregen het geld over te maken naar zijn bankrekening in Andorra.  Vanaf die rekening nam S. regelmatig sommen geld op of betaalde hij met een creditcard van de deze bank rekeningen. Daarnaast maakte S. ook geld over naar zijn Nederlandse bankrekening.

Het openbaar ministerie zegt dat S. met voorbedachte rade het geld naar de rekening in Andorra liet overmaken, Andorra had in die tijd nog een bankgeheim en door ingrijpen van de FIOD en het OM. kon deze fraude tot stoppen worden gebracht.

Uitspraak 4 februari

Heeft u dit ook al gelezen?