Share

Openbaar Ministerie wil 20-jarige Amsterdamse drugshandelaar 5 jaar opsluiten

AMSTERDAM – De 20-jarige I.L. wordt door het Openbaar Ministerie er van beschuldigd deel uit te maken van een criminele organisatie die zich volledig heeft gericht op het vervoeren van drugs van Marokko naar Nederland, het hebben van 946 pillen MDMA, het handelen in cocaïne en MDMA en in vereniging overtreden van de Opiumwet.  Daarnaast wil het OM. de man ook veroordelen voor het witwassen van o.a. een Range Rover en 16.935 euro en voor afpersing en diefstal met geweld van 15.000 euro.

L. had volgens de officier van justitie een groot klantenbestand die vooral bestond uit expats, accountants, ondernemers en makelaars. L. werd in september 2018 aangehouden tijdens een controle door de politie, L. reed toen in een Audi A6 met Duits kenteken. Bij deze controle zetten L. het op een lopen om uit de handen van de politie te blijven waarbij hij een tas waar een wapen in bleek te zitten, weggooide. In de auto werden later nog 3 telefoons gevonden die ook in beslag werden genomen.

Al snel bleek dat de drugs dealende I.L zijn klanten via koeriers de drugs kregen geleverd die ze even daarvoor via een SMS hadden besteld. De officier van justitie liet duidelijk weten dat wat haar betreft dit geen toevallige samenwerking was tussen een paar mensen maar dat er een goed geoliede criminele organisatie hier achter stond. Uit Whatsapp gesprekken kwam naar voren dat wapens een belangrijk iets waren voor de drugshandelaren en zeker niet te beroerd waren om ze te gebruiken mocht dit nodig zijn.

Voor de klanten van L. was het ook schrikken, deze kregen, op een enkeling na, allemaal een brief van het OM. waarin ze werd medegedeeld dat hun telefoonnummer onderdeel uitmaakt van een strafrechtelijk onderzoek naar drugshandel. Een enkeling is door de politie verhoord over hun contacten met L.

De officier van justitie eiste daarom ook woensdagochtend een celstraf van 5 jaar wegens drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en wapenbezit. Binnenkort zullen nog 4 anderen van deze drugsbende zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?