Share

Openbaar ministerie wil 2.4 miljoen euro van Hoornse topcrimineel Nico V.

ALKMAAR – Hypotheekfraude, crimineel verkregen geld, en bedreigen van Reaal verzekeringen na de brand die zijn miljoenen woonboerderij in december 2014 in as legde. 

Het openbaar ministerie wil voor in totaal 2.4 miljoen euro de topcrimineel Nico V. kaalplukken omdat hij door hypotheekfraude te plegen de hypotheekverstrekker heeft opgelicht, bleek tijdens de regiezitting dinsdagmiddag in de rechtbank van Alkmaar.

Nico V. is geen onbekende van justitie, en was goed bevriend met de vermoorde Sam Klepper, Nico V. was zelfs tijdens de begrafenis van Klepper 1 van de mannen die de kist naar het graf droeg. Maar in Hoorn kent met Nico V. vooral als de dader van de cafémoord in 2002 te Hoorn, toen V. de Volendammer binnenliep en zonder pardon een andere man doodschoot. V. kreeg toen de bijnaam ‘De Schrik van Hoorn.’

Naast V., die niet bij de regiezitting aanwezig was en op vrije voeten is, moeten ook zijn vrouw Melissa B. en haar moeder Grace L. zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor o.a. witwassen en het komen van auto’s met geld dat uit misdrijf afkomstig is en het betalen van een factuur van een dakdekkersbedrijf á € 19.404,41 dat crimineel verkregen geld zou zijn. Mellisa B. krijgt net zo als Nico V. nog een ontnemingszaak waarin het OM. een bedrag van 2.3 miljoen euro eist.

Het openbaar ministerie vroeg de rechtbank om alle zaken in 1 inhoudelijke zaak te gaan houden maar de advocaat van Nico V. mr. Ronald van der Horst vond dit geen goed idee omdat van fraude vrijwel niets kan worden bewezen. Daarnaast wilde de advocaat dat de inhoudelijke zaak zo snel mogelijk van start zou gaan, iets waar het OM. het ook mee eens was, ‘dit duurt allemaal veel te lang,’ volgens het OM.

De rechtbank besloot om de zaken niet te gaan samenvoegen en de ontnemingszaak voor onbepaalde tijd uit te stellen, over de inhoudelijke behandeling neemt de rechtbank binnenkort een besluit.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?