Share

Openbaar Ministerie wil 19-jarige hoofdverdachte woningoverval Avenhorn 48 maanden opsluiten

AVENHORN – Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 4 verdachten van een woningoverval tot 60 maanden celstraf geëist. Alles bij deze overval draaide om een drugsschuld van maar 30 euro die het slachtoffer bij de pas 19-jarige Ian S. uit Hoorn had.

Om zijn 30 euro van het slachtoffer te krijgen nam S. op de bewuste avond van 11 januari 2020 drie vrienden mee naar de woning van het slachtoffer in Avenhorn. Daar liep het behoorlijk uit de hand en liep het slachtoffer letsel op door de mishandelingen.

De 39-jarige Poolse verdachte L.R moet als het aan het OM. ligt 60 maanden de cel in, het OM. houdt hem verantwoordelijk voor de mishandelingen. De 19-jarige Ian S., door het OM. gezien als initiator, moet als het aan het OM. ligt 48 maanden de cel in. S. wilde zijn 30 euro terug en bracht mensen bij elkaar en heeft ze opdrachten gegeven om het geld bij het slachtoffer weg te halen, ondanks zijn nog jonge leeftijd is op S. het volwassenestrafrecht toegepast.

De twee overige, beide 19 jarige verdachten, moeten van het OM. 40 maanden de cel in, waarvan 10 maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van 2 jaar met daarnaast nog diverse bijzondere voorwaarden die zijn geadviseerd door de Reclassering. Het OM. acht hun rol beperkter dan bij de twee andere verdachten, het gaat het bij deze twee vooral om ‘wegneemhandelingen’ na het gepleegd geweld.

Heeft u dit ook al gelezen?