Share

Openbaar Ministerie eist werkstraffen tot 60 uur in verdrinkingszaak Rhenen

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep in de zaak tegen de drie zweminstructeurs die er van worden verdacht nalatig te zijn geweest waardoor een 9-jarig meisje tijdens het schoolzwemmen in het zwembad in Rhenen is verdronken werkstraffen van 60 uur geeist. 

Het meisje, een uit Syrië afkomstige vluchteling, woonde pas kort in Nederland en nam op 21 september 2015 deel aan het schoolzwemmen. Een kwartier na afloop van de zwemles werd zij gevonden door een bezoeker op de bodem van het zwembad. De in allerhaast ingezette reanimatie mocht niet meer baten, het meisje was al overleden.

Geen opzet

De advocaat-generaal, mr. M. van Leent, twijfelt er in zijn geheel niet aan dat de drie verdachten kwade bedoelingen had maar wel worden de drie verdachten verweten dat zij onderling geen duidelijke afspraken hebben gemaakt over het houden van voldoende toezicht op het meisje. Het meisje sprak nog geen Nederlands en kon ook niet zwemmen.

Het was vooral al duidelijk dat in de groep van kinderen er twee waren die niet konden zwemmen maar de verdachten hebben verzuimd uit te zoeken wie deze twee kinderen waren en daarom zijn de drie verdachten schuldig aan een verwijtbaar incident.

De drie zijn zijn in juni 2017 ook al veroordeeld tot 60 uur werkstraf ook eiste het O.M. toen 120 uur tegen twee schoolkrachten maar die werden door de rechter toen vrijgesproken. Het O.M. ging hier niet tegen in beroep.

Uitspraak op 31 oktober

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?