Openbaar Ministerie eist 36 maanden cel tegen jalourse ex

Een molotovcocktail veroorzaakte op 22 september vorig jaar fikse schade aan een auto in Leiden. Het had nog erger kunnen zijn: de brandbom was bedoeld voor een huis, maar kaatste af tegen het balkon. De jaloerse ex die hem gooide, stond vandaag voor de rechter.

De vrouw was op zoek gegaan naar haar ex-vriend, van wie ze dacht dat hij een nieuwe vlam had. Toen ze bij het huis van die zogenaamde verkering aankwam, gooide ze eerst een brandende lont richting het balkon. Die kwam niet ver en viel weer op de grond.

Vervolgens pakte ze een thuis geprepareerde brandbom, bestaande uit een fles brandbare vloeistof met een lont. Ook die wilde ze op het balkon gooien, maar de fles kaatste af en kwam terecht op een auto van een buurman. Een korte hevige brand was het gevolg, waarbij de voorkant van de auto grote schade oploopt. De wagen is total loss verklaard.

Er bestaat een vermoeden dat de jaloerse ex-vriendin iets met de brandbom te maken heeft, maar bewijzen lukt op dat moment nog niet. Totdat twee van haar vriendinnen na enige tijd naar de politie stappen. Ze waren erbij toen de 35-jarige vrouw de brandbommen maakte. ‘Heel dat huis gaat in de fik,’ had ze geroepen, ‘ik vermoord ze allebei! Ze gaan er allebei aan.’ De vriendinnen hadden haar niet kunnen tegenhouden.

In de tussentijd had de vrouw ook al een keer de auto van haar ex-vriend klemgereden, en een andere dame in zijn gezelschap geslagen met een moersleutel. Hoe ze hem steeds zo goed wist te vinden? Onder de auto bleek een gps-tracker te zitten, die zij er had geplaatst.

Het Openbaar Ministerie eiste op zitting een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar tegen de vrouw.

Loading