Openbaar Ministerie eist 16 jaar cel tegen inwoner Den Haag voor vermoorden vrouw

DEN HAAG – De 42-jarige R.Y. uit Den Haag moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt voor 16 jaar de cel in voor de moord op zijn vrouw. De vrouw had de relatie beëindigd na zoveelste ruzie. Volgens Officier van Justitie Robert Tuinenburg is vast komen te staan dat Y. al geruime tijd bezig was met het plannen van de moord op zijn vrouw.

Y. zelf vertelde tijdens de inhoudelijke zitting dat het zwart voor de ogen werd en toen hij weer bij zinnen kwam zij dood was, gewurgd door Y. Y. heeft het lichaam, dat op bed lag, bedekt met een deken waar zij een dag later werd gevonden. Voor de moord heeft Y. zijn zoon naar familie gebracht en gewacht tot zijn vrouw tegen middernacht thuis kwam ,waarna hij haar heeft gewurgd. Dat Y. erop uit was om haar om het leven te brengen blijkt ook uit het feit dat hij geïnformeerd heeft of er medicijnen zijn waarvan je dood gaat en waar je die kan halen. De bedoeling was dat hij nadat hij zijn vrouw had vermoord, hij zelfmoord zou gaan plegen.

Het Openbaar Ministerie eist tegen Y. dan ook een celstraf van 16 jaar, ook omdat hij toen hij weer bijzinnen was gekomen hulp heeft ingeroepen. De advocaat van Y. mr. Job Knoester wil af van de voorbedachte rade die het Openbaar Ministerie in de eis meenam, volgens de raadsman was er geen sprake van dat Y. vooraf al had besloten dat hij haar zou vermoorden.

Uitspraak over twee weken

Loading