Share

Openbaar Ministerie eist 12 en 14 jaar voor roofmoord Rotterdam

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep straffen van 12 en 14 jaar geëist tegen de verdachten van een “roofmoord” in Rotterdam. Volgens de Advocaat-Generaal is het bewijs geleverd dat de verdachten schuldig zijn aan doodslag en diefstal met geweld.  De man(30) en vrouw(42) werden eerder al veroordeeld maar gingen in hoger beroep. 

Op 10 december 2014 is de toen 56-jarige Jan Buizer in zijn woning gedood door verdachten. Er was een plastic zak over het hoofd van de cafébaas getrokken en hij was gewurgd met, onder anderen, een waterslang. De 42-jarige vrouw en 30-jarige man beroofden Buizer ook nog van geld en een fles whisky.

In hoger beroep hebben verdachten volgens de advocaat-generaal niet aannemelijk  kunnen maken dat zij niet bij deze “roofmoord” betrokken zijn. De advocaat-generaal  is er aan de hand van wettige bewijsmiddelen van overtuigd dat verdachten de dood van het slachtoffer op hun geweten hebben: “Jan Buizer is in zijn eigen huis zonder aanleiding op beestachtige wijze afgeslacht. Daarnaast vloeit uit de proceshouding van verdachten voort dat zij hun verantwoordelijkheid voor dit gruwelijk gebeuren uit de weg zijn gegaan. Dat weegt ook mee in de eis.”

Het hof doet op 23 oktober 2018 uitspraak in deze zaak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?