Share

Openbaar Ministerie eist 10 jaar cel tegen 34-jarige inwoner Rotterdam voor doodsteken ex-partner

ROTTERDAM – Het openbaar ministerie heeft donderdag tegen de 34-jarige Ronald M. een celstraf van 10 jaar geëist omdat hij op 27 december 2019 in een woning in Rozenburg zijn ex-partner(32) met een mes om het leven zou hebben gebracht. De vrouw laat vier kleine kinderen achter. 

M. zelf ontkende in alle toonaarden dat hij zijn ex-partner om het leven zou hebben gebracht, volgens M. zou zijn ex-partner hem uit het niets met een mes hebben aangevallen waarna hij probeerde haar de mens af te pakken. Tijdens de worsteling zou de vrouw in het mes zijn gevallen. Maar deskundigen verklaarden na uitgebreid onderzoek en een reconstructie dat het vrijwel uitgesloten is dat de vrouw in het mes zou zijn gevallen.

Agenten die snel ter plaatse waren hebben nog geprobeerd de vrouw te reanimeren en ook ambulancepersoneel die iets later te plaatse kwamen hebben er alles aan gedaan om het leven van de vrouw te redden, maar zij overleed ter plaatse. Ronald M. was op dat moment niet meer in het huis aanwezig en werd niet veel later op straat aangehouden door de politie. M. was weer onderweg naar zijn eigen huis.

M. kon geen motief geven voor de steekpartij, uit getuigenverhoor en politieonderzoek kwam wel naar voren dat de vrouw bang was voor M. en het gezin al langere tijd in beeld was bij de hulpverleningsinstanties vanwege huiselijk geweld. De Officier van Justitie vond dat alle feiten waren bewezen en vertelde tijdens het requisitoir over hoe M. na het neersteken van de vrouw haar hulpeloos heeft achtergelaten en zich niet bekommerde over de kinderen. “De dood van de vrouw is voor haar kinderen en haar familie een groot drama”, en eiste 10 jaar celstraf

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?