Share

Openbaar Ministerie eist 1 jaar cel en TBS tegen ontuchtige zwemleraar Arnhem

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een 1 jaar cel en TBS geëist tegen de 22-jarige zwemleraar Gilèon A. Het Openbaar Ministerie verdenkt A. van meervoudig ontucht met zeker 9 jongens die allen jonger waren dan 10 jaar in de periode dat het ontucht plaatsvond in zwembad De Grote Koppel in Arnhem. 

Het ontucht vond plaats in de jaren 2018 t/m 2019 en behalve het ontucht is er op de telefoon van A. diverse foto’s en/of video’s gevonden waarop kinderen die jonger dan 18 jaar waren en seksuele handelingen verrichten. A. zou in de periode van ontucht geprobeerd hebben de jongens oraal en/of anaal te penetreren, ook moesten de jongens voor A. naakt poseren waarbij A. vooral de geslachtsdelen expliciet in beeld bracht.

Het ontucht kwam aan het licht toen twee kinderen aan hun ouders vertelden wat er was gebeurd waarna meer ouders zich ook melden dat ook hun kinderen met dit verhaal waren gekomen. A. heeft het ontucht bekend. Voor A. is het niet de eerste keer dat hij voor ontucht wordt veroordeeld, als tiener werd A. ook al eens voor ontucht veroordeeld. Hij is toen enkele jaren intensief behandeld en uit nieuw onderzoek is gebleken dat A. opnieuw behandeld moet worden omdat hij diverse psychologische en psychiatrische stoornissen zou hebben.

In haar requisitoir gaat Officier van Justitie Jantien Kolkman mee met het advies van de deskundigen en eist 1 jaar celstraf, gelijk aan het voorarrest, en TBS met voorwaarden, zodat A. direct aan de behandeling kan beginnen. Ook moet A. aan zijn slachtoffers 2500 euro schadevergoeding betalen als het aan het OM. ligt.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?