Share

Oom misbruikt nichtje(10) maar weet zich niets meer te herinneren

ALKMAAR/OOSTHUIZEN – Een gezellige BBQ omdat de oom 40 werd liep uit op een enorm famliedrama bij een familie in Oosthuizen. De jarige oom, de 45-jarige Stefan de S. had die dag te veel gedronken en in zijn dronken bui zijn nichtje die toen 10 jaar jong was ernstig misbruikt. 

Vandaag moest de S. zich verantwoorden bij de rechtbank in Alkmaar maar veel wijzer werd de rechtbank niet omdat de man bleef volhouden zich van het hele voorval maar bitter weinig meer te kunnen herinneren, vooral door het overmatig drankgebruik van die dag.

De S. zou zijn nichtje eerst op de bank in de woonkamer seksueel hebben misbruikt waarbij hij zelfs is binnengedrongen in haar vagina. Toen hij klaar was zei hij tegen zijn nichtje(10) dat ze niets moest vertellen en dat dit hun geheimpje was.  Het meisje ging daarom naar haar slaapkamer, ze zou die nacht bij haar oom en tante blijven slapen, waar zij huilend op bed ging liggen. Later die avond heeft de S. nogmaals zijn nichtje seksueel misbruikt. Toen de man wegging heeft zij alles opgebiecht aan haar halfzus die ook bij haar oom en tante zou gaan slapen.

Deze heeft toen direct de vader en moeder van het  meisje ingelicht waarop deze nog dezelfde nacht naar het meisje kwamen en de oom op opheldering vroeg. Maar deze wist zich door overmatig drankgebruik niets van het voorval te herinneren. Hierna volgden er nog diverse gesprekken onderling binnen de familie waar grote verdeeldheid was over de vraag of het wel of niet waar was wat het meisje had verteld. Haar vader geloofde haar niet en verdedigde zijn broer waardoor het contact met zijn dochter verbroken is.

Na veel wikken en wegen heeft het meisje toch aangifte gedaan tegen haar oom van aanranding en seksueel misbruik van een minderjarige en ondanks dat de rechter bleef doorvragen over die bewuste avond en nacht bleef de man volhouden zich niets te herinneren. Wel is hij na het voorval in therapie gegaan en is hij van zijn alcoholverslaving af.

Het meisje zelf maakte gebruik van haar spreekrecht die kort maar bondig was: ,,Jij hebt mijn leven verkloot en ik moet nu maar zien hoe ik verder moet.” vertelde zij. De advocaat van het meisje kwam met een vordering voor oa. de reiskosten en alle andere gemaakte kosten en een deel smartegeld ter hoogte van 5000 euro.

De Officier van Justitie eiste ondanks dat de man bleef volhouden zich niets van het voorval te kunnen herinneren en zich op het laatst ook afvroeg of de vader van het meisje geen gelijk had en dat er niets was gebeurd een celstraf voor de duur van 8 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en toekenning van de vordering.

Uitspraak donderdag 18 juli om kwart voor één .

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?