Ontuchtpleger Jacob V. mag kinderen niet opnieuw laten verhoren en onderzoeken

AMSTERDAM – De van ontucht veroordeelde zwemleraar Jacob V. krijgt van het Hof in Amsterdam niet de kans om de 15 kinderen die hij in de periode 2012 – 2014 seksueel heeft misbruikt opnieuw te laten verhoren door de Raadsheer-Commissaris en door een psycholoog.

V. is in hoger beroep gegaan omdat hij het niet eens is met de strafeis en ook blijft hij ontkennen dat hij bij de kinderen ontuchtelijke handelingen heeft verricht.

De advocaat van V. Meester Sijmos wilde alsnog alle 15 kinderen laten verhoren. Van de 15 kinderen die hij ontuchtelijk heeft betast hebben er zeven een verklaring afgegeven en 8 niet, van deze 8 kinderen wil de advocaat ook een verklaring en onderzoeksrapport laten opstellen.

De Advocaat-Generaal wees het verzoek van de advocaat resoluut af,  door te stellen dat de al aanwezige rapporten ook van toepassing zijn op de 8 kinderen die niet een verklaring hebben afgegeven.

Het hof besloot met het O.M. mee te gaan en verwees de eis van de advocaat af. De inhoudelijke zitting die nu gaat volgen zal zo goed als zeker dit jaar niet meer plaatsvinden, de voorzitter van het Hof liet weten aan NH. dat de zaak over meerdere dagen zal gaan duren.

Loading

Geef een reactie