Share

Ontsnapte tbs’er Hendrik M. aangehouden in Roermond

De 44-jarige TBS’er Hendrik M. die met voorwaardelijke beëindiging zich op 8 mei j.l. tijdens onbegeleid verlof onttrok uit de FPA Assen, is in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur aangehouden in omgeving Roermond (L). Hij werd gecontroleerd omdat de auto waarin hij reed onverzekerd was. Hij is overgebracht naar een politiebureau in Roermond.

De man onttrok zich op 8 mei terwijl hij boodschappen deed. Hij had TBS met voorwaardelijke beëindiging, waardoor hij op onbegeleid verlof kon.

De man die oorspronkelijk uit Geleen komt, is in 2002 veroordeeld voor verkrachting en vermogensdelicten. M. werd in 2002 veroordeeld omdat hij een vrouw urenlang zou hebben verkracht, en tijdens een eerdere ontsnapping in 2016 een 78-jarige man in Den Bosch zwaar mishandelde.

Toen zijn onttrekking bekend werd, is de politie gelijk tot actie overgegaan om de man op te sporen en aan te houden. Het recidive-risico van deze onttrekker is op laag ingeschat. Voor zover bekend, heeft hij zich tijdens zijn onttrekking niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten, anders dan het rijden in een onverzekerde auto.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?