Share

OM wil verdachte aanranding Opperdoese vrouw in veelplegerskliniek

Alkmaar – Als het aan justitie ligt, gaat de 28-jarige man uit Hoorn, die wordt verdacht van aanranding van een vrouwelijke taxichauffeur, twee jaar naar een kliniek voor veelplegers. Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar. Volgens de officier van justitie randde Olaf N. de vrouw aan tijdens een dollemansrit tussen Opperdoes en Hoorn en had het weinig gescheeld of ze waren in de vangrail beland. De verdachte ontkent. ,,Dit is echt klinkklare onzin. Ik zit al zes maanden onschuldig vast.”

Agenten van het politiebureau in Hoorn hoorden rond kwart voor vier ’s nachts op 11 mei iemand hard toeteren op de parkeerplaats. Ze zagen de taxi met daarin de vrouwelijke taxichauffeur en de verdachte met bloot bovenlijf. De vrouw was totaal overstuur en zei dat de passagier had geprobeerd haar te zoenen, hard in haar borsten had geknepen en probeerde met zijn hand in haar slipje te komen. Hij zou hebben gezegd: ‘Je hebt lekkere tieten’ en zich tijdens de autorit van 25 minuten voortdurend aan haar hebben opgedrongen. Ze stond naar eigen zeggen doodsangsten uit.

Stomdronken

De verdachte was stomdronken. Hij had een halve liter jenever op en meerdere biertjes. Op het politiebureau zei hij dat het best kon dat hij het over ‘lekkere tieten’ had gehad. Ook zei hij op de vraag of hij aan haar borsten had gezeten: ‘dat zou best zo kunnen zijn. Dat doe je weleens als je een borreltje op hebt. Maar dan zou ik in de kroeg wel 30 aangiftes tegen me gehad kunnen hebben.’ Maar bij de rechtbank zei hij dat hij tijdens het verhoor ’totaal was doorgedraaid’. ,,Ik zat onder de drank en de medicijnen.” Hij had alleen de vrouw haar wang aangeraakt en een beetje gesjanst, vertelde hij. Dat laatste zou hij hebben gedaan, omdat hij de taxirit niet kon betalen.

Hij zei dat er bij het politiebureau in Hoorn een worsteling was ontstaan met de taxichauffeur omdat hij geen geld had. En dat daardoor het knoopje van haar jasje eraf was gegaan en haar bloes was gescheurd. Ze zou het verhaal hebben verzonnen om er een slaatje uit te kunnen slaan, beweerde de man.

Nachtmerries

Het slachtoffer kan sinds het incident niet meer werken als taxichauffeur en heeft psychische hulp nodig. Ze heeft nog steeds nachtmerries en voelt zich onveilig. ,,Je hebt mijn leven kapot gemaakt en me respectloos en ranzig behandeld”, zei ze in een slachtofferverklaring tegen de verdachte. Een arts constateerde een blauwe plek op haar borst. Ze vroeg 3911 euro, waarvan 2500 euro smartengeld en de rest onkosten.

Dna-onderzoek op haar slipje gaf geen match  met de verdachte, vandaar dat de officier van justitie vrijspraak vroeg voor poging tot verkrachting. Zij vond wel bewezen dat N. de vrouw had aangerand en noemde dat ‘zeer ernstig’. ,,Het gebeurde in een rijdende auto op de A7 met soms snelheden van 130 km per uur. Een zeer dreigende situatie. Het slachtoffer kon geen kant op.”

De man heeft een enorm strafblad en zat in totaal 7 jaar in de cel, maar nog nooit voor een zedenmisdrijf. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak. Hij wees erop dat het bewijs maar één bron heeft: de aangeefster. De blauwe plek op haar borst kon ook komen door de worsteling, zei de raadsman. De rechtbank doet 13 november uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?