OM. wil TBS met dwangverpleging voor 46-jarige inwoner Duiven

Dit bericht is 141 keer gelezen

ARNHEM – Hun vriendelijkheid kwam een man en vrouw uit Duiven duur te staan. Toen ze op woensdag 27 januari 2021 een onbekende man hun woning binnenlieten, omdat hij vroeg of hij even mocht bellen, en ze hem een kopje thee aanboden, pakte hij plotseling een mes uit zijn jaszak en begon daarmee te dreigen.

De man, de 46-jarige A.T. uit Duiven, zou stekende bewegingen in de richting van de man en de vrouw hebben gemaakt, terwijl zij het huis probeerden uit te vluchten. Daarbij is de vrouw in haar bovenbeen geraakt. De man en vrouw slaagden erin 112 te bellen. De politie kon T. daarna snel aanhouden dankzij een getuige bij wie T. was komen aanlopen, en tegen wie hij had gezegd dat hij werd gezocht.

Volgens de officier is er voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de 46-jarige T. uit Duiven de man is geweest die de twee heeft bedreigd en die de vrouw letsel heeft toegebracht. Zo is onder meer uit DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebleken dat het bloed dat na het incident op de keukenvloer is aangetroffen, afkomstig moet zijn van T.. Bovendien heeft T.  bij zijn voorgeleiding voor de hulpofficier van justitie bekend dat hij betrokken was bij het steekincident.

Officier van justitie Cevdet Yilmaz eiste dinsdag 20 juli 2021 voor de rechtbank in Arnhem tbs met dwangverpleging. Deskundigen stellen dat de man tijdens het delict volledig ontoerekeningsvatbaar is geweest. T. lijdt aan een ernstige vorm van schizofrenie, en heeft last van achtervolgingswanen. Officier van justitie Yilmaz neemt dit advies over, hetgeen inhoudt dat hij geen celstraf kan eisen voor het misdrijf, alleen tbs.

De man en vrouw zijn totaal willekeurig in hun eigen woning belaagd door een onbekende man, nadat zij hem uit goedwillendheid hadden binnengelaten, aldus officier van justitie Yilmaz in zijn requisitoir. Ze zijn doodsbang geweest. “Een dergelijk misdrijf doet iets met je gevoel van veiligheid. Het gevoel van veilig zijn in je eigen huis. Dat was wellicht eerst vanzelfsprekend, maar is dat nu niet meer. T. heeft hen dit gevoel afgenomen. De gevolgen zijn daarmee groot.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: