Share

OM. wil oplichtster(31) uit Monnickendam 2.5 jaar opsluiten

MONNICKENDAM – De 31-jarige Danilla B. uit Monnickendam, die vaker is veroordeeld voor oplichting en fraude, dreigt voor langere tijd achter de tralies te verdwijnen. De officier van justitie eiste donderdag voor een reeks nieuwe gevallen van list en bedrog in totaal tweeënhalf jaar cel tegen B. Daarnaast zou zij vele tienduizenden euro’s schadevergoeding en smartengeld moeten betalen aan haar slachtoffers.

Danilla B. had aangegeven dat ze bij haar strafzaak aanwezig zou zijn, maar haar advocaat vertelde dat zij zich op de valreep ziek had afgemeld. De rechtbank besloot het proces zonder de verdachte af te doen, omdat het maar de vraag is of zij er volgende keer wel is.

Alle beschuldigingen in de richting van B. bleven daarom nu zonder reactie, aangezien ook advocaat Janszen zich niet geroepen voelde om verdediging te voeren. Hij vroeg vergeefs om aanhouding van de zaak.

Danilla B. wordt er onder meer van beschuldigd dat zij in de periode van februari 2014 tot haar arrestatie in juli 2017 twee slachtoffers uit Purmerend bedragen tot bijna 50.000 euro heeft afgetroggeld. Het geld was zogenaamd bestemd voor een rechtszaak tegen bureau Jeugdzorg, dat het zoontje van B, uit huis zou hebben geplaatst. Dat was klinkklare onzin.

Eén van de slachtoffers raakte door zijn lening aan B. zo in de financiële problemen, dat hij zijn huis moest verkopen. De man zat donderdag met de handen voor zijn ogen in de rechtszaal.

De verdachte zou ook geld hebben afgetroggeld met smoesjes dat haar vader een hartinfarct had gehad en dat haar bankrekening was geblokkeerd. Sommige slachtoffers gingen met haar naar een pinautomaat om acuut te helpen.

Danilla B, wordt er tot slot van beschuldigd dat zij samen met haar vriend in hotelkamers, op camping en een Bed & Breakfast in de regio Waterland heeft geslapen zonder een cent te betalen. ,,Ik wil dat deze vrouw wordt gestopt”, zo zei een horecaondernemer op de zitting.

Dat was ook de mening van de officier van justitie. ,,Ik word hier ongelofelijk misselijk van. Deze vrouw maakt fors misbruik van de goedheid van anderen. Ze laat daarbij een spoor van slachtoffers achter.”

De rechtbank doet 18 april uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?