Share

OM. wil jarenlange celstraf voor Amsterdamse drugshandelaar

ROTTERDAM – De 23-jarige Joran R. uit Amsterdam moet van het Openbaar Ministerie voor zeker 6 jaar de cel in omdat hij in de periode van 12 juni 2017 tot en met 11 maart 2019 grote hoeveelheden MDMA-tabletten via de (pakjes)post naar zijn afnemers heeft gestuurd. 

De douane onderschept op 22 november 2018 twee pakketten met daarin 2000 tabletten dat na onderzoek MDMA bleek te zijn, de MDMA zat verstopt in zakken drop. Naast de dropzakken zaten er ook minipakjes hagelslag en speculoos koekjes in de pakketten.  De eindbestemming van beide pakketten was een adres in Australië. In februari verstuurde R. wederom een pakket met harddrugs naar Australië.

Op een inbeslaggenomen iPhone van R. bleken duizenden berichtjes en afbeeldingen te staan die stuk voor stuk belastend waren voor R.. Onder meer 7500 berichtjes met één klant waarin wordt gesproken over harddrugshandel, de verzending van harddrugs, de toen geldende marktplijzen, winstdeling, deklading en een Darkmarket account en adresgegevens. Samen met de bank- en transactiegegevens van R. en de aangetroffen kassabonnetjes kwam het OM. tot de conclussie dat R. in diverse soorten harddrugs handelde en deze per (pakket)post verstuurde.

De Officier van Justitie eiste dan ook een celstraf van 6 jaar met aftrek van voorarrest tegen R.

Uitspraak over 2 weken.

Heeft u dit ook al gelezen?