OM. wil Haagse inbreker 24 maanden opsluiten

DEN HAAG – De 47-jarige inwoner van Den Haag is een bekende bij de rechtbank, de man heeft al meerdere veroordelingen achter zijn naam staan en daarom wil het OM. nu een zwaardere en passende straf gaan opleggen. 

Na eerdere veroordelingen stond hij nu weer terecht voor 10 (pogingen tot) inbraak. Steeds op dezelfde manier: een ruit breken om binnen te komen. Nog een opmerkelijke overeenkomst: verdachte liet geregeld bloed achter.

De man had het vooral gemunt op de kleinere ondernemers waar hij ’s nachts inbrak door een ruit te breken en zo naar binnen te sluipen. In totaal heeft hij 10x op deze manier een pand willen binnenkomen, zes keer lukte het, vier keer bleef het bij een poging

De officier van justitie maakte vrijdag duidelijk dat verdachte veel slachtoffers heeft gemaakt. ‘Het gaat om kleine bedrijfjes – soms nog maar net open – waar in de meeste gevallen een ravage is aangericht,’ zei ze. ‘Stel je eens voor dat je in alle vroegte wordt gebeld door de politie omdat er is ingebroken in het bedrijf waar jij hard voor werkt. Het enige wat je nog kunt doen is de schade opnemen en alles wat kapot is, herstellen.’

Het Openbaar Ministerie eiste 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 voorwaardelijk. Onder de voorwaarden onder meer een langdurige klinische opname van zes tot negen maanden. Als het aan het OM ligt moet verdachte nu ook nog een overgebleven voorwaardelijk deel van een oude straf uitzitten, namelijk 52 dagen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Loading