Share

OM. wil Albanees 20 jaar opsluiten wegens dodelijk ripdeal Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor het Gerechtshof in Den Haag in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar geëist tegen de 31-jarige Albanees H.R. .

Hij wordt ervan verdacht samen met een ander twee landgenoten te hebben doodgeschoten in een woning in Oud-IJsselmonde in Rotterdam. Daarnaast raakte bij de schietpartij in een ruimte van 5×5 meter, waarbij meer dan twintig schoten zijn afgevuurd, een derde Albanees gewond. Ook de verdachte zelf raakte gewond.

OM in hoger beroep

Voor zijn rol in die schietpartij is de verdachte door de rechtbank Rotterdam op 19 oktober 2016 vrijgesproken. Wel is hij veroordeeld voor het in bezit hebben van zes kilo cocaïne en wapenbezit. Hiervoor kreeg hij een gevangenisstraf van vier jaar.

[su_quote cite=”OM.”]De omstandigheden waaronder deze levensberovingen hebben plaatsgevonden duiden op een ordinaire ripdeal, waarin puur financieel gewin de prioriteit heeft boven het leven van de medemens.”[/su_quote]

Het OM is in hoger beroep gegaan tegen de vrijspraak. De reden is dat het OM het niet eens is met de conclusie van de rechtbank. De rechtbank vindt dat de rol van de verdachte in de schietpartij onduidelijk is. Daardoor zou de dubbele doodslag op de twee Albanezen van 25 en 29 jaar niet bewezen kunnen worden. Het OM bestrijdt dit mede aan de hand van nieuw bewijsmateriaal. Dit betreft de resultaten van een grootschalig forensisch onderzoek.

Ordinaire ripdeal

De aanklager in hoger beroep, de advocaat-generaal, twijfelt niet aan de rol van verdachte. “De omstandigheden waaronder deze levensberovingen hebben plaatsgevonden duiden op een ordinaire ripdeal, waarin puur financieel gewin de prioriteit heeft boven het leven van de medemens.”

Overigens is de tweede Albanese verdachte in deze zaak vooralsnog spoorloos. Naar hem wordt nog steeds gezocht.

Het hof doet naar verwachting op 7 juli uitspraak.

Bron: OM

Heeft u dit ook al gelezen?