Share

OM. wil 48-jarige Groninger langdurig opsluiten na poging moord op zijn ex-vrouw

Het OM. verdenkt de man uit Groningen dat hij zijn ex-vrouw heeft geprobeerd te vermoorden door met een schroevendraaier ‘als een dolle’ op haar in te steken.

De man had enkele weken voor zijn daad al aan de gezinsvoogd verteld dat hij haar zou vermoorden als er ook maar iets met de kinderen zou gebeuren. Onderzoek naar de achtergrond van de man bracht het OM. tot de conclusie dat eerwraak een zekere motief van zijn daad zou kunnen zijn.

Op de bewuste avond van zijn daad verhinderde hij dat zijn ex-vrouw in haar auto kon stappen en weg kon rijden, vrijwel direct daarop begon hij met de schroevendraaier op haar in te steken, en dan vooral in haar hoofd en lichaam. De vrouw heeft hierbij een klapwond opgelopen en diverse steekwonden.

Het OM. zegt over het steken met de schroevendraaier in haar hoofd dat dit een zekere dood kan veroorzaken en daarom ook van een poging tot moord moet worden gezien. Het OM. wil daarom dan ook dat de rechtbank de man voor 9 jaar gaat opsluiten en dat hij zowel tijdens als na zijn detentie geen contact meer met zijn ex-vrouw mag opnemen en ook niet meer in de gemeente Súdest-Fryslân mag komen. Het OM. wil dat het contactverbod als maatregel wordt opgelegd.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?