OM. wil 32-jarige inwoner Den Haag 15 maanden opsluiten, hij gooide tegels naar agenten

Dit bericht is 217 keer gelezen

Twee agenten die maandag 18 oktober 2021 op een melding afkwamen, kregen stoeptegels en bakstenen naar hun hoofd gegooid door de 32-jarige P. B.. En een hondengeleider werd door B. bestormd met de buis van een stofzuiger. Vandaag eiste het OM tegen hem vijftien maanden cel voor onder meer poging zware mishandeling.

B. was bij zijn moeder langs gegaan om geld te vragen. Na haar weigering begon hij de boel af te breken. Zijn vader en moeder moesten het ook ontgelden. Moeder kreeg een duw, vader een klap tegen zijn linkerkaak.

De politie werd gewaarschuwd. Toen die arriveerde, trok B. bakstenen en stoeptegels van een naburige steiger en gooide die naar de twee agenten. De projectielen vlogen rakelings langs hun hoofden. Ook een steigerplank vloog door de lucht in de richting van de agenten.

Stofzuiger

Een hondengeleider werd erbij gehaald om de razende B. onder controle te brengen. Maar bij binnentreden van de woning sloeg B. met de buis van een stofzuiger op hem in. Alleen dankzij zijn schild bleef de hondengeleider ongedeerd.

Volgens de officier van justitie zijn alle feiten wettig en overtuigend bewezen: “De verdachte is verschrikkelijk tekeer gegaan. We leven helaas in een tijd waarin de politie veelvuldig met geweld in aanraking komt. Zoveel dat het haast normaal lijkt te worden. Maar dat is het niet. Geweld tegen agenten mag niet en wordt niet getolereerd. Verdachte lijkt niet te beseffen hoe angstig deze situatie voor de agenten is geweest.

Eis

Omdat B. al vaker was veroordeeld voor geweld tegen agenten en hij niet wilde meewerken aan verplichte hulp, eiste de officier van justitie tegen de 32-jarige B. vijftien maanden cel en 280 euro smartengeld voor elke betrokken agent. De uitspraak is over twee weken.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: