Share

OM. wil 29-jarige inwoner Stolwijk 30 maanden opsluiten voor veroorzaken dodelijk ongeval

DEN HAAG – Het openbaar ministerie wil de 29-jarige P. de P. 30 maanden in de cel zien omdat hij op 3 oktober 2020 toch in zijn bestelbus was gaan rijden terwijl hij daarvoor gedronken had. Kort nadat hij was weggereden veroorzaakte de P. op de N207 een ernstig ongeval waarbij een 38-jarige vrouw om het leven kwam. De P. bleek vier keer teveel alcohol in zijn bloed te hebben.

Voor de man uit Stolwijk was het niet de eerste keer dat hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed en tijdens de zitten verklaarde de man dat hij nog prima in staat was om te rijden maar dat hij was afgeleid omdat hij tijdens het rijden ook een patatje zat te eten.

De officier van justitie noemde het gedrag van De P. onthutsend en dat het alcohol-promillage voor zich sprak. “Het noodlottige ongeval komt volledig op de conto van de P., hij is volledig verantwoordelijk voor het ongeval en heeft een gezin en familie een partner, moeder, dochter en zus ontnomen.

Voor de officier van justitie was er dan ook maar 1 straf op zijn plaats en dat is een langdurige celstraf en een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid. De OvJ. wil dat de P. 30 maanden celstraf krijgt waarvan zes maanden voorwaardelijk, een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 5 jaar, en dat hij zich verplicht laat behandelen voor zijn alcoholverslaving en een alcoholverbod gaat krijgen.

Uitspraak over 2 weken

Heeft u dit ook al gelezen?