Share

OM. wil 25-jarige mensenhandelaar jaar lang opsluiten

AMSTERDAM – Een celstraf voor de duur van 1 jaar met aftrek van voorarrest is de eis van de advocaat-generaal van het Hof in Amsterdam tegen de 25-jarige Lucciano G. wegens mensenhandel en seksuele uitbuiting van een minderjarige vrouw in een hotel in Akersloot.  Het OM. is in hoger beroep gegaan tegen de straf van 8 maanden die G. op 15 december 2017 kreeg opgelegd door de rechter in Alkmaar.

Een opmerkzame nachtportier van het hotel ziet dat op 27 juli 2016 twee vrouwen en twee mannen naar een hotelkamer gaan. In de loop van de avond komen vier mannen op bezoek in die kamer; de bezoeken duren ongeveer dertig minuten. De nachtportier belt met de politie omdat hij prostitutie vermoedt, mogelijk met een minderjarig meisje. Volgens de officier van justitie in hoger beroep, de advocaat-generaal (AG), staat vast dat één van de vrouwen in de hotelkamer minderjarig is. “Blijkens de gegevens van de IND is zij op dat moment zeventien jaar.”

De AG vindt dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is in deze zaak. “Ik vind het heel ernstig dat verdachte zich met anderen schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel van een minderjarige. Zij was een minderjarig, kwetsbaar meisje en daar heeft verdachte met zijn mededaders misbruik van gemaakt. Verdachte heeft met zijn handelen enkel oog gehad voor eigen financieel gewin. Hij heeft zich niet bekommerd om de lichamelijke integriteit van haar, waarbij hij een leidinggevende rol heeft gehad.”

De AG laat ook meewegen in het eisen van een hogere straf dat verdachte bekend is bij politie en justitie vanwege geweldsdelicten. “Ik acht daarom een langere gevangenisstraf dan de rechtbank heeft opgelegd passend en geboden.”

Uitspraak op 26 april

 

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?