OM. gelooft niets van beschuldigingen misbruik pleegdochters en eist vrijspraak

Dit bericht is 67 keer gelezen

MEDEMBLIK – Twee pleegkinderen van de 60-jarige C. B. hebben dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar een schokkend beeld geschetst van de tijd dat ze bij het gezin in Medemblik woonden. De kinderen zeggen namelijk in die tijd structureel seksueel misbruikt te zijn door hun pleegvader. Een van de slachtoffers zou tussen september 2007 en december 2009 zijn misbruikt. Dat seksueel misbruik begon toen het slachtoffer nog maar vier jaar oud was. Ook het andere pleegkind zegt dat B. zich tussen januari 2008 en juli 2011 meerdere keren schuldig heeft gemaakt aan verkrachting als hun pleegmoeder niet thuis was. ,,Eerst ging het moeilijk, maar omdat hij het zo vaak deed ging het later steeds makkelijker.” stelde het slachtoffer in de aangifte bij de politie. B. zou ze na de seks hebben beloond met chips en snoep.

B. ontkende tijdens zijn politieverhoor alle beschuldigingen van seksueel misbruik. Ook tijdens de strafzitting hield hij zijn ontkennende verklaringen vol: ,,Alles in het dossier is een leugen. Waarom hebben ze mij dit aangedaan? Wie zit er achter deze valse beschuldigingen?” vroeg hij de rechtbank aan het begin van de behandeling van zijn zaak. B. stelde zelfs nooit op de kamer van zijn pleegkinderen zijn gekomen, omdat het de taak van zijn vrouw was om voor hen te zorgen. De pleegkinderen zelf verklaarden de politie ook doodsbang te zijn geweest voor hun pleegmoeder, en dat ze alles moesten doen wat de vrouw wilde. ’s Nachts mochten ze hun kamer niet eens uit, en moesten hun behoefte doen op een emmer.

De officier van justitie stelde in haar requisitoir dat er onvoldoende bewijs in het dossier zit om tot een veroordeling te komen. De verklaringen van de vermeende slachtoffers zouden teveel inconsistenties bevatten, en onderling te veel verschillen. Ze vroeg daarom om integrale vrijspraak. Ook volgens advocaat Robbert Poort is er onvoldoende bewijs, en verzocht daarom ook de rechtbank om zijn cliënt integraal vrij te spreken.

De Alkmaarse rechtbank doet op 31 augustus uitspraak in de zaak.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: