OM. eist vijf jaar cel met TBS tegen man die zijn eigen moeder doodstak

Vijf jaar cel en TBS was de eis tegen een 51-jarige man uit Nijmegen die op 5 februari 2019 zijn eigen moeder om het leven bracht door maar met een mes te steken. Eerder werd de man al door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot zeven jaar cel wegens doodslag maar het Openbaar Ministerie ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. De Officier van Justitie was van mening dat hier geen sprake was van doodslag maar van moord.

De Advocaat-generaal vond in zijn requisitoir ook dat er voldoende handvatten waren om niet van doodslag maar van moord te spreken. De man woonde nog bij zijn moeder die tekenen van dementie begon te tonen. Dit gedrag trok de man niet langer, de man stak zijn moeder 3 x met een mes toen zij voor de zoveelste keer klaagde over de tv die non stop programma’s aan het herhalen was. Direct nadat hij zijn moeder had doodgestoken belde hij 112 en vertelde dat hij zijn moeder had vermoord.

De reclassering gaf als advies TBS met voorwaarden om zo te kunnen leren omgaan met zijn problemen cq. stoornissen. De Advocaat-generaal vond dat er sprake was van moord en niet van doodslag omdat er genoeg bewijzen waren waaruit blijkt dat de man al plannen had om zijn moeder om te brengen.

Uitspraak 30 januari.

Loading