OM. eist tot zeven jaar cel tegen drugsbende Almelo

ALMELO – Het openbaar ministerie eist tegen een drugsbende uit het Almelose Nieuwstraatkwartier celstraffen tot zeven jaar, tegen twee van de bendeleden werden naast de celstraf ook nog werkstraffen geëist.

De elf: Burak G.(33), Cem K.(40), Paul S.(37), Eduard S.(51), Serdal T. (40), Selim T. (36), D. O.(41), Sabit T.(32), T van O. (46), O. K.(28), en A. K. (37)

De officier van justitie sprak tijdens de twee dagen durende zitting over een goed geoliede criminele bende van katvangers, mensen die in panden de kwekerijen aanlegden, en groep beheerders en een groep verzorgers voor de hennepplanten met daar boven de bazen. Deze kregen ook de hoogste eisen te horen van de officier van justitie.

Dat de organisatie professioneel was opgezet bleek wel dat in de drugsbende zelfs twee politieagenten aanwezig waren die de bende van de nodige informatie hebben voorzien, daarnaast werd het apparatuur om een hennepkwekerij door een ‘pakketdienst’ afgeleverd waarbij de ontvanger duidelijk zichtbaar moest tekenen voor ontvangst.

De twee reeds ontslagen agenten zullen zich later dit jaar nog moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Dat de leiding van de drugsbende voor niets terugdeinsde bleek wel uit het feit dat hij een doorgeladen pistool in 1 van de katvanger zijn mond duwde omdat deze een trafo zou hebben gestolen, later kreeg deze zelfde katvanger nog een stilletto door zijn hand geduwd.

Bij een grote inval in 2018 in diverse panden in het Nieuwstraatkwartier in Almelo werden meerdere arrestaties verricht.

Uitspraak is op 16 juni.

Loading