Share

OM. eist tot 9 jaar cel tegen drugimporteurs

3397 pakketten

De organisatoren van de grootschalige drugssmokkel zijn het niet, maar ook deze twee mannen hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan de invoer van 3800 kilo cocaïne. De een vervoerde de container waarin de cocaïne was aangekomen van Antwerpen naar Breda, de ander stelde een loods ter beschikking. Ze moeten daarvoor 9 en 6 jaar de cel in, aldus de officier van justitie van het landelijk parket dinsdag voor de rechtbank in Zwolle.

De chauffeur, een 41-jarige man uit Roosendaal, heeft verklaard wel te hebben geweten dat er drugs zaten in de container met bananen die hij moest ophalen. ,,Want anders hoef ik niet in zo’n loodsje te lossen”, zo zei hij bij de politie. Maar hij wist niet dat het zoveel was. Hij zegt een week voor het ophalen te hebben gehoord dat de container eraan kwam. Op 19 september 2017 vervoerde hij die naar Breda. De Antwerpse Douane had de drugs op 15 september 2017 ontdekt, en die er grotendeels uitgehaald. 500 gram was blijven zitten, al werd in Breda nog een vergeten blok van een kilo gevonden. In totaal hadden er 3397 pakketten in de container gezeten.

De andere verdachte, een 57-jarige man uit Oosterhout wist dat er “iets niet klopte”, en dacht dat het misschien om gestolen waar ging, maar er is niet duidelijk geworden of hij wist dat het om drugs ging. Daarom viel de eis van de officier van justitie lager uit.

Uit het onderzoek is niet gebleken wie er achter de smokkel van de drugs zaten.

Heeft u dit ook al gelezen?