OM. eist ook tegen drie laatste verdachten in misbruikzaak 15-jarig meisje celstraffen

Dit bericht is 233 keer gelezen

LEEUWARDEN – Vandaag vervolgde de rechtbank de behandeling van de strafzaken van zeven mannen die worden verdacht van het hebben van betaalde seks met een 15-jarig meisje. Gisteren eiste officier van justitie Houwink tegen vier verdachten gevangenisstraffen van tien, vijftien en dertig maanden. Zojuist heeft de officier tegen drie mannen uit Balk, Drachten en Groningen respectievelijk 18 maanden, 24 maanden en 12 maanden geëist.

De 62-jarige S.V. uit Balk hoorde vandaag 18 maanden gevangenisstraf tegen zich eisen. Zes daarvan zijn voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Naast het hebben van betaalde seks met de minderjarige wordt V. er ook van verdacht heimelijk opnames met een verborgen camera te hebben gemaakt van de daad. Dat rekent het OM hem zwaar aan. Het OM ziet dit als het vervaardigen van kinderporno.

Officier van Justitie Houwink zegt dat de zaak tegen de 34-jarige P.B. uit Drachten anders is dan de andere zaken. In dit geval gaat niet om betaalde seks. Hij kende het meisje en haar familie al lange tijd. “Het betreft desondanks wel een verboden contact tussen een volwassene en een meisje van 15.”. Uiteindelijk wordt hem verweten dat hij gedurende een periode van een jaar meerdere keren ontuchtige handelingen met haar heeft gepleegd. OvJ Houwink: “Hierdoor stelt B. de bevrediging van zijn eigen lustgevoelens boven de belangen van het slachtoffer. Hij doorkruist hierdoor de seksuele ontwikkeling van een minderjarige, terwijl een minderjarige ongestoord hoort te kunnen groeien tot volwassenheid, zeker ook op seksueel vlak. En dan maakt het niet uit of het slachtoffer instemde of zelfs initiatief nam voor de seks.” Officier van Justitie Houwink eist 24 maanden gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De zaak tegen de 27-jarige R.K uit Groningen is de laatste zaak die de rechtbank behandelt. In deze strafzaak draait het om het verwijt dat verdachte als klant het minderjarige meisje heeft ontvangen en seks met haar heeft gehad tegen betaling. Officier van Justitie Houwink: “Uit de verklaring van het meisje blijkt dat deze afspraak niet prettig is verlopen.” De verklaring van K.  dat hij wel volledig zou hebben betaald maar alleen haar hand zou hebben aangeraakt vindt de officier ongeloofwaardig. “De nauwkeurige beschrijving die het meisje geeft van de ontuchtige handelingen die verdachte met haar zou hebben gepleegd is wat het OM betreft betrouwbaar.” Officier van Justitie Houwink acht wettig en overtuigend bewijsbaar dat er sprake is geweest van seksueel misbruik tegen betaling.” De eis luidt twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Lees ook: OM. eist celstraffen tegen vier mannen uit Friesland en Groningen voor betaalde seks met 15-jarig meisje

Lees ook: OM. eist 3 jaar en zes maanden celstraf tegen 2 inwoners uit Burgum en Hurdegaryp voor uitbuiting 15-jarig meisje

De rechtbank doet in alle zaken uitspraak op 16 juli.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: