Share

OM. eist langdurige celstraffen tegen twee mannen wegens seksuele uitbuiting

Het openbaar ministerie heeft afgelopen maandag tegen twee mannen, de 35-jarige Mairick E., en de 24-jarige Ray-Jordan S. uit Eindhoven celstraffen tot 6 jaar geëist omdat beide mannen in 2019 drie maanden lang 2 vrouwen van 24 en 43 jaar hebben gedwongen tot prostitutie. De beide vrouwen moesten zich 24/7 beschikbaar houden om met klanten van beide mannen seks te hebben. De beide verdachten hebben de twee vrouwen meerdere malen mishandeld, gemanipuleerd en bedreigd.

Tegen de 24-jarige Ray-Jordan S. uit Eindhoven eiste het OM. 5 jaar cel en tegen de 35-jarige Mairick E. eiste het OM. zes jaar cel, E. kreeg behalve eerde genoemde ter laste leggingen ook verduistering ten laste gelegd. E. heeft volgens het OM. een auto die hij gebruikte om de vrouwen te vervoeren niet teruggebracht toen de huurperiode was afgelopen.

Drie maanden lang bedreigd, mishandeld en tot prostitutie gedwongen

De twee vrouwen werden door de mannen naar hotels en woningen in heel Nederland gebracht. De twee vrouwen wezen E. als hoofdverdachte aan met de 24-jarige S. als zijn rechterhand. In totaal staan er 4 mannen in deze zaak voor de rechter, vandaag(dinsdag) staan de twee andere verdachten terecht, waaronder een 39-jarige inwoner uit Arnhem die als taak had de beide dames ’te beveiligen.’

Het balletje kwam aan het rollen toen de 24-jarige vrouw op 8 augustus 2019 wist te ontsnappen uit een B&B in Zwolle, de vrouw rende een winkel binnen en vroeg daar hevig geëmotioneerd om hulp. Op het politiebureau begon de vrouw haar relaas te doen en vertelde ook over de andere vrouw.  In september 2019 deden beide vrouwen aangifte waarna het onderzoek werd opgestart en in de maanden mei en juni in totaal 5 personen werden aangehouden.

De officier van justitie vertelde in het requisitoir dat er overtuigend bewijs is gevonden tegen de twee verdachten, zo zijn er bankafschriften gevonden maar ook Whatsappberichten en foto’s. Volgens de officier van justitie was er sprake van seksuele uitbuiting van de buitencategorie, die enkel met onvoorwaardelijke celstraffen kan worden bestraft.

Vandaag staan de twee andere mannen voor de rechter, een 39-jarige René O. uit Arnhem en de 43-jarige Adrianus V. uit Tiel. De vijfde verdachte moet zich later voor de politierechter verantwoorden.

Heeft u dit ook al gelezen?