Share

OM. eist in hoger beroep 9 jaar celstraf tegen twee woningovervallers uit Emmen en Assen

Het OM. heeft afgelopen maandag in het hoger beroep tegen de 26-jarige M.V. uit Assen en de 21-jarige T. van der A uit Emmen wederom 9 jaar celstraf geëist voor een gewelddadige woningoverval waarbij twee bejaarde mensen grof mishandeld werden. Behalve deze woningoverval werden beiden van nog 16 andere strafbare feiten beschuldig, de meeste ook inbraak gerelateerd. 

De meeste inbraken vonden plaats in een straal van 30 km om Emmen, en vaak werd er gebruik gemaakt van een valse sleutel of werd met grof geweld deuren en/of ramen geforceerd om zo binnen te komen. Bij de overval op het bejaarde stel op 22 juni 2018 kwamen beide verdachten ’s nachts de woning van het stel binnen waarna zij direct het hoogbejaarde stel in hun slaap overvielen en o.a. een mes op de keel kregen gezet. Daarna werden beiden opgesloten in een kleine ruimte waarna de beide verdachten op zoek gingen naar de sleutel van de kluis. Toen de buit eenmaal binnen reden zij met de auto van het echtpaar dwars door de garagedeur naar buiten, met de buitgemaakte goederen in de auto.

Whatsappberichten bevestigen overval

In een Whatsappgesprek tussen beiden verdachten zegt van der A. tegen V. dat hij druk bezig is met de voorbereidingen, voor het OM. voldoende bewijs dat de twee plannen hadden gemaakt om het hoogbejaarde echtpaar te gaan overvallen. Daarnaast blijken de beschrijvingen opgegeven door het echtpaar overeenkomen met beschrijvingen van getuigen die beide mannen de avond voor de overval heeft zien rondlopen in de omgeving van de woning van het echtpaar.

Volgens één van de verdachten is dit onzin, ‘Ik kwam bij mijn ex-schoonouders vandaan maar voelde mij liet lekker en ging rond 22:30 uur naar huis.” Volgens het OM. was dit klinkklare onzin omdat uit onderzoek van de telefoongegevens van van der A. blijkt dat hij rond 23:00 uur van Emmen naar Oosterwolde is gereden.

Ook de overige feiten zijn volgens het OM. overtuigend bewezen en daarom eist de advocaat-generaal net zoals zijn college bij de rechtbank  9 jaar celstraf voor beide mannen.

Uitspraak 27 juli.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?