Share

OM. eist celstraffen tot 1 jaar voor Utrechtse drugsdealers

Het OM. heeft woensdag tegen de 22-jarige V.C. een jaar celstraf geëist, en tegen zijn compagnon, de 19-jarige M. el M. zes maanden celstraf geëist. Beiden worden door het OM. er van beschuldigd zich bezig te hebben gehouden met grootschalige verkoop van cocaïne, heroïne en Hasj in Utrecht en de omgeving van Utrecht.

De beide jongemannen kwamen bij de politie in beeld toen er een onderzoek werd ingesteld naar een veel gebruikt telefoonnummer waar harddrugs kon worden besteld. Daarop werd besloten om o.a. telefoontaps te maken en te gaan observeren.  Daaruit kwam naar voren dat C. en el M. in 2020 veel klanten hebben voorzien van drugs. Het onderzoek staat niet op zichzelf, maar hoort tot een veel groter onderzoek waar in veel drugscriminelen en straatdealers in Utrecht zijn aangehouden. Deze acties begonnen al eind 2020, van de aangehouden drugscriminelen zijn al diversen tot celstraffen veroordeeld.

Officier van Justitie Bart Nitrauw noemde in zijn requisitoir straatdealers een onmisbare schakel  in de drugshandel waarbij grof geweld niet wordt geschuwd. Liquidaties, mishandelingen, alles is toegestaan om het criminele imperium in stand te houden of zelfs verder uit te breiden. Daarom wil de OvJ. beide mannen ook lang van straat houden. Ook de inbeslaggenomen goederen moeten, als het aan de OvJ. ligt worden verbeurd verklaard. Dit zijn o.a. telefoons, dure merkkleding, geld en een auto.

Uitspraak over twee weken

Heeft u dit ook al gelezen?