Share

OM. eist 5 jaar cel tegen Duitser die agent met autosleutel in zijn hoofd stak

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen de 49-jarige S.F. uit Duitsland. Hij wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maart in Zevenaar met een autosleutel in het hoofd en het gezicht van een politieagent heeft gestoken. De gebeurtenissen hebben een grote impact gehad op de betrokken agent en zijn collega’s, aldus officier van justitie Marjolijn Soomers.

Het incident vond plaats op 13 maart dit jaar. F. zat in een auto en was aan kant gezet voor een politiecontrole. F. werkte hier niet aan mee en verzette zich hevig. F. had een autosleutel in zijn hand en heeft hiermee op het hoofd van de politieambtenaar geslagen. De agent liep hierbij forse verwondingen op in zijn gezicht en hals en op zijn hoofd. Volgens een arts zijn de verwondingen levensbedreigend geweest: er hadden zwellingen en bloedingen op kunnen treden, waarna de kans op overlijden aanzienlijk was geweest. Een andere agent liep pijn en letsel op aan onder meer zijn been en hand.

Volgens officier van justitie Marjolijn Soomers kan wettig en overtuigend bewezen worden dat de 49-jarige S.F. zich schuldig heeft gemaakt aan een poging doodslag. officier van justitie Marjolijn Soomers: “Dit is af te leiden uit zijn geweld, zijn agressie en zijn gedrag. Verkeer raasde voorbij, er werd geweld en pepperspray gebruikt, maar niets kon verdachte stoppen: hij blijft slaan en steken met de autosleutel in het hoofd en in het gelaat van de politieambtenaar.

Ook kan wederspannigheid met letsel wettig en overtuigend bewezen worden. Volgens officier van justitie Marjolijn Soomers is uit de aangiften en de verklaringen duidelijk geworden dat F. niet mee wilde werken en in eerste instantie niet onder controle te krijgen was. Twee agenten hebben F. uiteindelijk uit de auto gehaald, waarna drie agenten de man hebben geboeid en onder controle hebben gebracht.

De enige passende straf is een gevangenisstraf, aldus officier van justitie Marjolijn Soomers. “F. heeft fors geweld gebruikt tegen de politieambtenaren. Ja, de politie is gewend om met geweld om te gaan. Ja, de politie is voorbereid op geweld. Maar nee, de confrontatie met deze mate van agressie is onacceptabel. Dit is voor ieder mens buitengewoon beangstigend. Een politieagent doet zijn werk voor de maatschappij, voor een ieder van ons en ook voor F.. Om vervolgens op deze wijze geslagen, gestoken en behandeld te worden is buitensporig en dit moet dan ook fors bestraft worden.

Uitspraak over 2 weken

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?

Geef een reactie