Share

OM. eist 42 maanden cel tegen leider drugsbende uit Geldrop

BREDA – Het OM. heeft tegen de leider van een drugsbende die hennepkwekerijen in Helenaveen en Egchel hadden een celstraf geëist van 42 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

De 51-jarige S. uit Geldrop wordt er van beschuldigd in de periode tussen 1 oktober 2015 en 18 februari 2018 diverse grote hennepplantages te hebben gehad in o.a. Helenaveen en Egchel. Samen met 5 anderen werden de hennepplantages draaiende gehouden in combinatie met diefstal van stroom bij de 2 grote kwekerijen. Ook werd S. door het OM. beschuldigd van diefstal en inbraak door middel van een valse sleutel.

Op 19 februari 2018 werd op beide locaties een grootscheepse inval gedaan door justitie, voor de inval ging een onderzoek van vele maanden af. Tijdens de rechtszaak bracht het OM. o.a. camerabeelden en Whatsapp-gespreken in als bewijs.

Het OM. schat het verdiende criminele vermogen op ruim 1 miljoen euro, maar uit onderzoek kwam naar voren dat alleen hoofdverdachte S. een flink vermogen bezat, o.a. roerend en ontroerende goederen zoals de ontroerend goed in Spanje waar ondertussen beslag op is gelegd. Het OM. zal het crimineel verkregen vermogen terughalen via een ontnemingsvoorstel.

De overige bendeleden kregen eisen van 10 tot 26 maanden te horen, met een proeftijd van 3 jaar en deels voorwaardelijk

De rechtbank in Breda doet op 17 maart uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?