Share

OM. eist 21 maanden celstraf tegen 77-jarige ontuchtpleger Lutjewinkel

LUTJEWINKEL – Het Openbaar Ministerie heeft woensdagmiddag een celstraf van 21 maanden waarvan 7 maanden voorwaardelijk met daarbij als bijzondere voorwaarden een contact- en gebiedsverbod tegen de 77-jarige N.W uit Lutjewinkel.

W. had het slachtoffer na tips opgepikt op een homo-ontmoetingsplaats en hem meegenomen de Wieringermeer in waar hij zich liet aftrekken en tongzoenen. Op dat moment was het slachtoffer nog maar 15 jaar en wonende in een woongroep bij Parlan. W. ontkende categorisch dat hij wist dat de jongen nog maar 15 was, ‘ik ging er vanuit dat hij al 17 was omdat hij zich al aan meerdere mannen op de homo-ontmoetingsplaats had aangeboden’ verklaarde W. aan de voorzitter van de rechtbank.

Toen W. hoorde van het slachtoffer dat hij nog maar 15 was verbrak hij direct het contact met het slachtoffer maar kwam deze 2 weken later tegen in Schagen waar hij de jongen weer meenam in zijn auto en deze keer op verzoek van de jongen naar zijn woning in Lutjewinkel. Daar hebben beiden seksuele handelingen verricht, volgens het slachtoffer ook anaal verkeer.

Voor elke keer dat W. seks had met met het slachtoffer betaalde hij hem 20 euro, beiden hadden soms tot 3x per week seks. Op vragen van de voorzitter van de rechtbank antwoordde telkens dat het slachtoffer een grote leugenaar is en enkel op geld uit was, zelfs toen het slachtoffer 18 jaar werd en weg moest uit de woongroep nam W. de jongen op en mocht hij in een cabine op zijn terrein wonen toen het slachtoffer vroeg of hij bij hem mocht komen wonen.

W. vertelde de voorzitter van de rechtbank dat het hele geintje zijn hele spaargeld heeft gekost, “60.000 euro heeft hij mij afgetroggeld, geld voor de seks maar ook voor zijn opleidingen, zijn brommers, zijn rijbewijs en hij mocht in mijn auto’s rijden, en als hij dan weer thuis kwam met versleten achterbanden omdat hij aan het driften was geweest moest ik weer de banden betalen,” vertelde W.

De Officier van Justitie, mr. Kramer vond het anale verkeer niet bewezen dat dit al plaatsvond toen de jongen nog jonger dan 16 jaar was, voor de overige feiten vond de Officier van Justitie dat dit overtuigend was bewezen en eiste een celstraf van 21 maanden waarvan 7 voorwaardelijk met de bijzondere voorwaarden. Ook moet als het aan de Officier van Justitie ligt, een schadevergoeding van 21.000 euro betalen.

Het slachtoffer heeft reeds 20.000 euro ontvangen uit het schadevergoedingsfonds, dit zal via het CJB inclusief de rente worden verhaald op W.

Uitspraak over 2 weken.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?