Share

O.M. wil 52-jarige ontuchtpleger uit Uithuizermeeden 36 maanden opsluiten

Het OM eiste afgelopen vrijdag 36 maanden gevangenisstraf tegen een 52-jarige man uit Uithuizermeeden die ervan wordt verdacht ontucht te hebben gepleegd met zeven minderjarige jongens. De ontucht zou zich hebben afgespeeld in de periode 2007 tot en met 2013 in de woning van verdachte in Uithuizermeeden.

Verdachte zou door een proces van grooming jonge, kwetsbare, jongens binnen zijn bereik hebben gebracht. Het OM is van mening dat verdachte het lichamelijke en geestelijke welzijn van deze jongens ondergeschikt heeft gemaakt aan de bevrediging van zijn eigen seksuele behoeften en hij heeft een ernstige inbreuk gemaakt op hun recht op een ongestoorde seksuele ontwikkeling. De ervaring leert dat voor slachtoffers van seksueel misbruik de gevolgen daarvan nog lange tijd, zo niet hun hele leven, voelbaar zijn.

Verdachte heeft groot leed bij zijn slachtoffers veroorzaakt en dat rechtvaardigt als uitgangspunt een forse gevangenisstraf.

De deskundigen constateren bij de verdachte een sociaal-emotionele beperking die naar alle waarschijnlijkheid van invloed is geweest op het leggen van contacten met minderjarige jongens. Het is, volgens de psycholoog, zeker denkbaar dat verdachte zich niet alleen seksueel, maar ook sociaal, bij deze doelgroep voelt aangesloten. Met deze bevindingen houdt de officier van justitie rekening bij het bepalen van de strafmaat.

De officier eist een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Als voorwaarde stelt de officier onder andere dat het verdachte verboden wordt om alleen, zonder aanwezigheid van een andere volwassene, met één of meerdere minderjarige jongens in één ruimte te zijn.

De rechtbank doet op 16 augustus 2018 uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?