Share

O.M. eist taakstraf en rijontzegging tegen inwoner Assendelft na dodelijk ongeluk

De nu 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Assendelft die op 6 oktober 2016 in Amsterdam een 14-jarig meisje dodelijk verwondde toen hij zonder goed op te letten bij de verkeerslichten op de hoek van de Beukenweg en de Eerste Oosterparkstraat rechtsafsloeg heeft van de Officier van Justitie een zware strafeis horen eisen.  240 uur taakstraf en zijn rijbewijs voor de duur van 1 jaar kwijt.

De officier van Justitie verwijd de man dat hij niet goed heeft opgelet bij het wegrijden bij een verkeerslicht. De man sloeg met zijn vrachtwagen rechtsaf en zag het 14-jarig meisje die op het fietspad stond en rechtdoor fietste over het hoofd.  De Officier vertelde in zijn requisitoir:  “Een fietsster die alles goed doet, die geen enkel verwijt kan worden gemaakt.”

Lees ook: 14-jarig meisje overleden na aanrijding met vrachtwagen

De Officier van Justitie verweet de man dat hij ‘aanmerkelijk onoplettend’ is geweest waardoor hij schuld heeft aan het overlijden van het meisje. De Officier van Justitie eist daarom een forse straf, het afnemen van het rijbewijs wat voor de beroepschauffeur een zeer zware staf is maar ook de maximale taakstaf van 240 uur.

Uitspraak op 25 september

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?