Share

,,Nooit gedacht dat het zoveel was”. Inwoner Medemblik krijgt werkstraf voor rijden onder invloed van drugs

MEDEMBLIK – ,,Nooit gedacht dat het zoveel was”, zei de 28-jarige M. T. uit Medemblik over de hoeveelheid drugs die hij op 2 juli vorig jaar had gebruikt. T. stapte zwaar onder invloed van cocaïne en MDMA achter het stuur. Hij had 17 keer meer MDMA gebruikt dan is toegestaan en 14 keer coke. De politierechter in Alkmaar gaf hem 40 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 9 maanden.

,,Ik was met een aantal vrienden en we hadden wat gebruikt. In mijn beleving was het helemaal niet zoveel”, zei T. ,,Toen ben ik naar Hoorn gereden. Ik weet eigenlijk niet eens meer waarom.” De politie hield hem aan in Blokker. De officier van justitie en de rechter vonden het levensgevaarlijk dat hij met dergelijke waarden achter het stuur was gaan zitten.

De man vertelde dat hij inmiddels met drugs is gestopt. Dat vond de rechter een heel verstandige beslissing. Zij gaf een mildere straf dan de eis van de officier van justitie, die 60 uur taakstraf had geëist. Het voorwaardelijke rijverbod was gelijk aan haar eis.

De man is al sinds vorig jaar zijn rijbewijs kwijt. Dat ligt bij het CBR. Hij moet een hoop geld betalen voor het onderzoek naar zijn rijgeschiktheid. De rechter hield daar rekening mee.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?