Nieuwe ronde in rechtszaak tegen verdachten moord op Alex Gillis

20 februari 2014 werd de toen 30-jarige Alex Gillis in de Troelstralaan in Zaandam vermoord, voor de moord werden 2 verdachten, de 31-jarige Iliass K. en de 30-jarige Gökhan C. in 2018 aangehouden. K wordt ook verdacht van de vergismoord op Eggermond en de moord op Hosseini die vrijwel zeker Gillis zou hebben vermoord. 

Alex Gillis zou één van de daders zijn geweest in de liquidatie van Redouan Boutaka in 2012 en zou hebben behoord tot de de criminele organisatie die ruzie kregen over een grote partij cocaïne. Gillis zou toen de kant van Gwenette Martha hebben gekozen. K. en C. kwamen als verdachten naar boven toen Justitie de servers van Ennetcom in Canada in beslag nam en de opsporingsdiensten de codes wisten te kraken en zo de versleutelde berichten konden inzien en beluisteren.

Daaruit kwam toen ook naar voren dat C. en K. ook de neef van Alex Gillis wilden liquideren, Wensley Gillis, maar om onduidelijke redenen ging dat niet door.  Dinsdag 1 oktober is er weer een pro forma zitting in het gerechtshof van Amsterdam locatie Schiphol.

 

Loading